Olin viime viikonloppuna kotona ja vaihdoin puruja tavalliseen tapaan. Kuvia en sunnuntai iltana jaksanut enää ottaa. Kaikki vipeltäjäni voivat hyvin.

Mitään sen erikoisempaa ei viime aikoina ole tapahtunut.

Katselin yhtenä päivänä nimiä mahdollisesti tuleville gerbiileille. Kerään yhteen vihkoon erikoisia nimiä.

Tällä hetkellä odotan polar fox poikasten syntymistä. Olen jo pitkään ollut kiinnostunut väristä. Ostan pennut mahdollisesti kasvattajalta, jolta olen aikaisemminkin ostanut gerbiilejä.


Vaihteeksi gerbiilini pääsivät jylläämään oman verstaan puruun. Se muistuttaa kutterin purua, mutta on suikalemaisempaa. Vilske oli kovaa, kun pääsi mylläämään puhtaisiin puruihin. Nauratti kun katsoi miten Gabriellan oli merkattava dunaan kuuluvat tavarat uudelleen.(mm. ruukku, pesämökki, piilomökki).

Jasminkin oli innoissaan ja päästessään puhtaaseen dunaansa se alkoi juosta innoissaan dunan päästä päähän. Vanhuksetkin piristyivät hieman purujen vaihdosta. Kaikki kolot täytyy tutkia aina uudelleen ennen kun voi taas asettua jo tuttuun kotiin. Pesää rakennetaan välillä kovaankin tahtiin.

Hauskan näköistä kun gerbiili yrittää viedä liian suurta vessapaperi myttyä pesäänsä. Joskus se onnistuu, mutta ei aina ja silloin pitää jäädä pienentämään paperia pienempiin eriin.

Pashmina oli hieman pihalla purujen vaihdon jälkeen, kun laitoin se takaisin dunaansa se jäi ihmeissään istuskelemaan paikalleen. Pashmina on kova kiipeilemään, hyvä asia siinä on se että ruokakupin voi laittaa hieman korkeammalle ettei  siihen päätyisi puruja.

Annie ja Hallie aloittivat purujen vaihdon jälkeen riehunnalla. Kävin hakemassa toisille vessapaperia ja kun tulin takaisin pesämökki oli kaadettu ja ruokakuppi oli kaatunut puruihin. Piti vähän siistiä siskosten jälkiä. Iltaa kohden kaikki kuitenkin rauhoittuivat paitsi Pashmina. Kääpiöhamsterit kun tunnetusti ovat yöeläimiä ja ne aloittavat mylläämisen myöhään illalla, silloin kun itse on menossa jo nukkumaan.